Netačne tvrdnje o nepropisnom ponašanju službenika na banjalučkom aerodoromu

Srna
Netačne tvrdnje o nepropisnom ponašanju službenika na banjalučkom aerodoromu

SARAJEVO - Kancelarija za profesionalne standarde i unutrašnju kontrolu Granične policije BiH utvrdila je da su netačne tvrdnje o nepropisnom ponašanju policijskih službenika 9. aprila na Međunarodnom graničnom prelazu aerodrom Banjaluka.

Kancelarija za profesionalne standarde i unutrašnju kontrolu okončala je postupak provjere navoda o postupanju policijskih službenika ove policijske agencije prilikom obavljanja graničnih provjera nad državljanima Ruske Federacije, koji su 9. aprila 2020. godine ušli u BiH na navedenom graničnom prelazu, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Predmetni postupak je okončan 27. jula sačinjavanjem izvještaja u kojem su na osnovu utvrđenih činjenica i prikupljenih dokaza navedeni zaključci i mišljenje, prema kojima su policijski službenici Granične policije BiH postupili prema prethodnoj najavi i saglasnosti prelaska granice nadležnog Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara, te su u skladu sa važećim propisima izvršili granične provjere nad stranim državljanima.

Prelazak granice državljana Rusije prethodno je najavljen, iz čega proizlazi da su tvrdnje o nepropisnom ponašanju policijskih službenika netačne i da radnje policijskih službenika ne predstavljaju nedopušteno ili nedolično ponašanje, te da nema osnova sumnje da su počinili bilo koju povredu službene dužnosti, propisanu važećim propisima.

"O navedenom postupku, Granična policija BiH obavještava javnost s obzirom na to da su se u pojedinim medijima plasirale potpuno netačne informacije, kao što su ih plasirali i pojedinci sa zlonamjernim tvrdnjama, s ciljem narušavanja ugleda i sistemskog osporavanja propisnog obavljanja poslova policijskih službenika ove policijske agencije", navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana