Nesmetano odvijanje saobraćanja, nema zadržavanja ni na granici

Srna
Nesmetano odvijanje saobraćanja, nema zadržavanja ni na granici

BANjALUKA - Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) jutros nema zastoja i posebnih ograničenja, osim na dionicima na kojima se izvode radovi, a bez gužve je i na graničnim prelazima, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMS) Srpske.

U FBiH će povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama danas od 15.00 časova do ponedjeljka, 25. maja, u ponoć biti zabranjen prevoz eksplozivnih materija.

Vangabaritni prevoz kreće se na relacijama Caparde-granični prelaz Karakaj i Banj Brdo-granični prelaz Rača. Iz AMS mole vozače da budu strpljivi i poštuju uputstva lica iz pratnje.

Svakodnevna obustava saobraćaja, osim nedjeljom, i dalje je na snazi na regionalnom putu Crna Rijeka-Bjelajce u periodu od 8.00 do 16.00 časova.

Radovi su u toku na putnim pravcima Prijedor-Kozarac, Modriča-Vukosavlje (Jakeš)-Podnovlje-Šešlije-Johovac-Rudanka-Doboj-Karuše, granica Srpske i FBiH, Kotor Varoš-Obodnik -Kneževo, u mjestu Živinice, na ulazu u Prnjavor gdje je u toku gradnja kružnog toka, Drinjača-Milići-Vlasenica, Čatrnja-Gradiška, Banjaluka-Srpske Toplice, Ukrina-Klupe u mjestu Šnjegotina, Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika, te u Priboju na putu prema Loparama.

U toku su radovi i na dionicama Krupac-Bogatići u opštinama Istočna Ilidža i Trnovo, zatim Ukrina-Gornja Vijaka, te Šekovići-Caparde.

Kada je riječ o FBiH, saobraćaj je obustavljen na magistralnom putu Srebrenik-Orašje kroz tunel Ormanica. Sva vozila iz pravca Tuzle i Srebrenika preusmjerena su obilaznicom u neposrednoj blizini tunela, dok su vozila iz pravca Orašja i Gradačca preusmjerena na alternativni pravac - raskrsnica Ormanica-raskrsnica Vučkovci-Srnice-Bukva-regionalni put prema Srebreniku. Putnička vozila mogu koristiti i saobraćajnicu Srnice Donje-Špionica.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen i u tunelu Vinac na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf i preusmjeren na obilaznicu oko tunela.

Zbog radova na dionici autoputa Visoko-Kakanj kod Dobrinje, saobraćaj se odvija dvosmjerno, suprotnom kolovoznom trakom.

Radovi usporavaju saobraćaj i na putnim pravcima Olovo-Kladanj-Tuzla, Ostrožac-Jablanica, Donja Orahovica-Šićki Brod, Donji Vakuf-Turbe, Posušje-Grude, Cazin-Skokovi i Srbljani-Bosanska Krupa, kao i kroz tunel Vranduk kod Zenice.

Iz AMS-a podsjećaju da na graničnim prelazima lica koja ulaze u Republiku Srpsku, BiH, sa BiH pasošem, više ne podliježu mjeri izolacije u kućnoj sredini, niti su obavezni da imaju negativan PCR test.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su osobe s boravkom u BiH, lica kojima je potrebno liječenje, te lica koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja.

Srbija je otvorila svoje granične prelaze i za putnički i robni saobraćaj bez neophodnog testa na koronavirus i dozvole komis

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana