Neosnovan zahtjev Bećirovića Pravobranilaštvu BiH

Srna
Neosnovan zahtjev Bećirovića Pravobranilaštvu BiH

BANjALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović nema nikakva prava ni nadležnosti kada je riječ o imovini Republike Srpske i da je njegov zahtjev Pravobranilaštvu BiH neosnovan.

 

“Denis Bećirović je bošnjački član Predsjedništva, biran na teritoriji FBiH. On nema nikakva prava ni nadležnosti kada je u pitanju imovina Republike Srpske, te je stoga njegov zahtjev Pravobranilaštvu BiH neosnovan”, napisao je Dodik na “Tviteru”.

On je dodao da je pitanje imovine riješeno je Dejtonskim sporazumom.

“Sve drugo što slušamo i gledamo je kršenje međunarodnog ugovora i Ustava BiH kao sastavnog dijela tog ugovora”, naglasio je Dodik.

Bećirović je zatražio od Pravobranilaštva BiH informaciju o tome šta je preduzelo “u pogledu pravne zaštite državne imovine i imovinskih interesa države u vezi sa izvršenjem konačnih i obavezujućih odluka Ustavnog suda BiH koje se odnose na neustavno i nezakonito regulisanje državne imovine” Republike Srpske.

Dodik: Poštujemo volju građana Bijeljine

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da poštuje volju građana Bijeljine i zahvalio svima koji su danas izašli na referendum, posebno aktivistima SNSD-a i koalicije, koji su smatrali da je smjena gradskih čelnika uslov napretka ovog grada.

“SNSD i ja kao predsjednik poštujemo volju građana Bijeljine i uvijek smo je poštovali”, naveo je Dodik na “Tviteru”.

On je rekao da je uvjeren da je referendum o opozivu gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića protekao u demokratskoj atmosferi.

“Za razliku od SDS-a, koji je juče počeo kuknjavu o krađi rezultata, uvjeren sam da je sve proteklo u demokratskoj atmosferi uz poštovanje svih propisa Republike Srpske. SNSD će nastaviti da ulaže napore u razvoj Bijeljine i njeno snažnije povezivanje s ostatkom Republike Srpske”, naveo je Dodik. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana