Nemili događaj u selu nadomak Bosanskog Petrovca: Tri metka ispaljena na kuću povratnika

Vedrana Kulaga
Nemili događaj u selu nadomak Bosanskog Petrovca: Tri metka ispaljena na kuću povratnika

BOSANSKI PETROVAC - Na porodičnu kuću povratnika Neđe Rodića u selu Bara nadomak Bosanskog Petrovca ispaljeno je nekoliko metaka, što je unijelo strah i nemir među Srbe koji su se vratili na svoja ognjišta. Policija je uhapsila dva lica zbog sumnje da su počinila to krivično djelo.

Do pucnjave je došlo u četvrtak rano ujutro u zaseoku Bujadnice, a lokalni mediji su prenijeli da su ispaljena tri metka na kuću devedesetogodišnjeg Rodića. Jedan je prošao kroz ulazna vrata, odbio se od zida u hodniku, prošao kroz vrata dnevne sobe i završio kod frižidera, gdje je sin Dragan Rodić pronašao zrno, koje je policija, koja je došla po Draganovom pozivu, odnijela kako bi bilo utvrđeno o kojem oružju je riječ.

Dragan je ispričao da su uplašeni, da nikome nisu bili dužni niti ikad pomislili da nekome nešto nažao učine te da na prvu pomisao nisu ni posumnjali da je neko pucao, dok nisu kasnije vidjeli rupe od metaka.

Mještani, koji insistiraju na anonimnosti, prst upiru u izvjesnog Suada - Sudu Kartala koji je tu došao prije određenog vremena, kupio kuću i drži krave, a vjeruju da je upravo zbog tih životinja i došlo do ovoga. Moguće je, sumnjaju, da mu je starina Neđo rekao da ne pušta tu krave, jer je njegova kuća u blizini. Moguće je da je kao odgovor uslijedilo angažovanje određenih ljudi da zastraše povratnika.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (USK) Ale Šiljdedić potvrdio je u petak “Glasu Srpske” da su uhapšena dva lica koja su osumnjičena da su pucala na porodičnu kuću Rodića. Tužilac je, kako je rekao, ocijenio da bi se moglo raditi o krivičnom djelu ugrožavanja bezbjednosti. Slobode su lišene dvije osobe - jedna 1987. godište iz Bosanskog Petrovca, a druga rođena 1992. godine koja privremeno boravi u toj opštini.

- Naređeni su pretresi objekata koje oni koriste i istraga je u toku. Sumnja postoji, ali se utvrđuju sve činjenice - rekao je Šiljdedić i dodao da je odluka o eventualnom određivanju pritvora u nadležnosti tužioca.

Svetko Dukić, predsjednik mjesne zajednice u naselju gdje je kuća Rodića i šef odborničkog Kluba SNSD-a u petrovačkoj Skupštini, istakao je da je o svemu obavijestio i kolege na sjednice Kolegijuma.

- Osuđujemo to. Nisam se nadao tome kao čovjek koji želi da živi u miru. Hoćemo dobru saradnju sa komšijama Bošnjacima, ali ovo je neoprostivo. Kako ćemo reagovati, vidjećemo - rekao je Dukić i dodao da će ovaj slučaj krajem mjeseca opet staviti na dnevni red sjednice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana