Nema povrijeđenih državljana BiH u požarima u Turskoj, Ambasada i Konzulat otvorili 24-časovnu liniju

GS
Nema povrijeđenih državljana BiH u požarima u Turskoj, Ambasada i Konzulat otvorili 24-časovnu liniju

ANKARA - Ambasada i Konzulat BiH u Republici Turskoj otvorili su 24-časovne telefonske linije za sve građane ukoliko imaju neki problem u vezi s požarima koji haraju tom zemljom.

Na svu sreću, kako je za Kliks rečeno u Ministarstvu spoljnih poslova BiH, nema povrijeđenih državljana BiH.

- Jutros smo imali jedan poziv iz Bodruma, jedne grupe turista, koja čeka povratak u BiH i s njima smo u komunikaciji. Turske vlasti i policija su takođe kontaktirani - kazali su u MSP.

Svi radnici Ambasade i Konzulata BiH u Turskoj na raspolaganju su građanima BiH, a konstantno se prati stanje na terenu u vezi s požarima.

Desetine požara i dalje je aktivno u Turskoj, a turiste evakuišu brodovima.

Skoro 88 požara širom Turske je dovedeno pod kontrolu, ali su i dalje aktivni te stvaraju velike probleme vatrogascima i spasilačkim službama na terenu.

Naročito je teška situacija u turističkim dijelovima zemlje, tačnije regiji Antalije gdje je trenutno aktivno nekoliko požara i Bodrumu koje je najviše ugroženo zbog požara koji bukte u ovoj turskoj regiji.

Avion ruske službe za vanredne situacije Iljušin-76 sletio je danas u Tursku kako bi pomogao tamošnjim vlastima u gašenju požara u okolini Antalije.

Brojevi za državljane BiH u Turskoj:

00 (90 312) 427 36 02

00 (90 312) 427 36 03

00 (90 212) 236 69 34

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana