Neformiranje vlasti onemogućilo napredak BiH na evropskom putu

Srna
Neformiranje vlasti onemogućilo napredak BiH na evropskom putu

BANjALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović na sastanku sa novoimenovanim ambasadorom Švedske u BiH Johanom Stromkvist naglasila je da je blokiranje procesa formiranja vlasti onemogućilo napredak BiH na evropskom putu.

Cvijanovićeva je rekla da je nefomiranje vlasti istovremeno zaustavilo i brojne reformske i razvojne procese, od kojih dugoročno zavise institucionalna i politička stabilnost, kao i životni standard građana oba entiteta, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Tokom razgovora o političkim prilikama u BiH, Cvijanovićeva je istakla da osnovni problem predstavlja to što ni nakon 13 mjeseci od izbora nije formiran novi saziv Savjeta ministara, kao ni vlast na nivou Federacije BiH, te dodala da sprovođenje izborne i demokratski izražene volje građana ne može biti predmet političkih uslovljavanja.

Na sastanku u Banjaluci Cvijanovićeva i Stromkvistova razgovarale su o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Srpskoj i BiH, procesu evropskih integracija, te izazovima sa kojima se BiH suočava na tom putu.

Cvijanovićeva je Stromkvistovoj poželjela dobrodošlicu u BiH, te izrazila očekivanje da će dobra saradnja institucija Srpske i Švedske u narednom periodu biti dodatno unaprijeđena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana