Nastavljena smjena kadrova SPS-a: Radeta umjesto Gligorića na čelu Agencije za državnu upravu

GS
Nastavljena smjena kadrova SPS-a: Radeta umjesto Gligorića na čelu Agencije za državnu upravu

BANjALUKA - Kadar Socijalističke partije Srpske (SPS) Saša Gligorić smijenjen je sa pozicije direktora Agencije za državnu upravu Republike Srpske, javile su "Nezavisne".

Smijenila ga je Vlada Srpske, na danas održanoj sjednici, a za v.d. direktora Agencije imenovan je ponovo Aleksandar Radeta.

Vlada Republike Srpske imenovala je Gligorića za direktora Agencije za državnu upravu krajem juna ove godine.

SPS nedavno nije potpisao koalicioni sporazum sa vladajućim partijama u Srpskoj za Banjaluku, nakon čega je izbačen iz te kolicije.  Ubrzo je sa pozicije direktora  KPZ Tunjice smijenjen lider ove stranke Goran Selak,  a njegova sestra Marina Selak sa pozicije načelnika Odjeljenja Republičke uprave za igre na sreću.

Potom su smijenjeni Andrea Dorić sa mjesta v.d. direktora banjalučkog Centra za vaspitanje i obrazovanje i Vladimir Kuvalja sa pozicije Srednjoškolskog doma u Banjaluci.

Vlada Republike Srpske razriješila je prošle sedmice i Jovanu Lovrić, koja je kadar SPS-a sa funkcije vršioca dužnosti direktora Zavoda za stomatologiju, a vršilac dužnosti direktora Inspektorata Republike Srpske Dragutin Škrebić podnio je juče ostavku na tu funkciju

Škrebić je rekao da ostavku podnosi iz ličnih razloga, ali i da se solidariše sa svojim kolegama u SPS-u koji su, kako ističe, nepravedeno smijenjeni.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana