Narodna skupština RS: Razmotren nacrt izmjena zakona o teritorijalnoj organizaciji

Srna
Narodna skupština RS: Razmotren nacrt izmjena zakona o teritorijalnoj organizaciji

BANjALUKA - Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je Nacrt zakona o izmjeni i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srpske, čime će opština Derventa postati grad.

Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Senka Jujić je obrazlažući ovaj nacrt rekla da opština Derventa ispunjava sve zakonom propisane uslove za dodjelu statusa grada, odnosno da je osnovni razlog za donošenja ovog zakona usklađivanje sa zakonom o gradu Derventa koji je u formi Nacrta paralelno u poceduri donošenja sa ovim aktom.

Odredbama Zakona o lokalnoj samoupravi propisano je da se grad zakonom može uspostaviti na urbanom području koje čini jedinstvenu geografsku, socijalnu, ekonomsku, istorijsku i teritorijalnu cjelinu sa odgovarajućim nivoom razvoja, i ako ispunjava potrebne uslove.

Tokom poslaničke rasprave o ovoj tački dnevnog reda potpredsjednik Narodne skupštine Željka Stojičić je, nakon izrečene opomene, oduzela riječ poslaniku SDS-a Nebojši Vukanoviću jer se u diskusiji, između ostalog, kako je rekla, udaljio od rasprave o Nacrtu zakona o izmjeni i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srpske. 
 
 
 
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana