Na sjeveru nema novozaraženih, južno od Ibra još jedan smrtni slučaj

Tanjug
Na sjeveru nema novozaraženih, južno od Ibra još jedan smrtni slučaj

PRIŠTINA - Na sjeveru Kosova nema novozaraženih virusom korona, rekao je epidemiolog Aleksandar Antonijević.

"Od 25 testiranih, nijedan nije pozitivan", naveo je Antonijević, koji je i član Kriznog štaba Kosovske Mitrovice i Zvečana, na konferenciji za novinare i dodao da je zaključno sa jučerašnjim danom testirano ukupno 210 osoba, a danas su na Institut "Torlak" u Beogradu i na Institut za veterinu u Kraljevo poslati uzorci koji su uzeti od 30 lica.

Od ukupno 33 zaraženih, u Kosovskoj Mitrovici je njih 18, od kojih 14 muškaraca i četiri žene, u Zvečanu devet, od kojih pet muškaraca i četiri žene, u Leposaviću dva muškarca i jedna žena, te u Zubinom potoku dva muškarca.

Nacionalni Institut za javno zdravlje Kosova saopštio je da je registrovan još jedan smrtni slučaj, kao i pet novozaraženih virusom korona.

Ukupan broj oboljelih od virusa korona na Kosovu dostigao je 170, a četiri osobe su preminule.

U saopštenju je navedeno da je danas uzeto 13 uzoraka od lica koja su smještena na Infektivnoj klinici u Prištini i da je za petoro njih nalaz pozitivan.

U opštinama Kosovska Mitrovica i Zvečan od petka je uveden karantin, a u sredinama južno od Ibra na snazi su vanredne mjere i policijski čas koji traje od 17.00 do 7.00 časova.

Milan Jovanović iz Lapljeg Sela, kod Prištine, rekao je Srni da je lijepo vrijeme izmamilo đecu na ulice, što govori o neodgovornosti roditelja.

"U blizini se nalaze prodavnice u kojima se roba doprema iz opština u kojima ima zaraženih. Plašim se da će upravo oni doneti, a deca razneti virus", kaže on, apelujući na roditelje da pooštre kontrolu izlaska đece na ulice. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana