Na Jarinju specijalci ROSU sa oznakama Kosovskih bezbjednosnih snaga

Tanjug
Na Jarinju specijalci ROSU sa oznakama Kosovskih bezbjednosnih snaga

JARINjE - Na administrativnom prelazu Jarinje danas je tokom smjene specijalnih pripadnika policijske jedinice ROSU primjećeno da oni nose i oznake tzv. Kosovskih bezbjednosnih snaga (KBS), pišu Novosti.

List navodi da se na fotografijama koje je njihov reporter napravio tokom smjene ROSU na Jarinju vidi jedan od njenih pripadnika kako nosi ranac sa oznakom takozvanih Kosovskih bezbjednosnih snaga.

Novosti postavljaju pitanje da li to znači da su privremene vlasti u Prištini među specijalce ROSU infiltrirale i pripadnike KBS.

Priština je od juče na administrativnim prelazima sa centralnom Srbijom počela da zabranjuje ulazak na Kosmet sa srpskim registarskim tablicama i da ih zamjenjuje privremenim. Na administrativne prelaze Jarinje i Brnjak Priština je poslala ROSU sa oklopnim vozilima.

Ta odluka izazvala je proteste Srba koji su blokirali puteve na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak.

Snajperisti nadgledaju administrativni prelaz Jarinje

Na administrativnom prelazu Jarinje, gdje su raspoređeni pripadnici Rosu radi skidanja srpskih registarskih tablica, situaciju nadgledaju i snajperisti koje je poslala Priština, prenose prištinski mediji.

Ljajmi je objavio fotografije pripadnika Rosu opremljenog snajperom na jednom od planinskih vrhova na severu KiM.

Prištinski mediji prenijeli su da je na istom zadatku raspoređeno više pripadnika Rosu.

Na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak od jutros je mirno, a saobraćaj u oba smjera i dalje je u prekidu i obustavljen je transport robe i proizvoda ka KiM.
 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana