Muškarac pucao na Miladina Stanića

GS
Muškarac pucao na Miladina Stanića

PRNjAVOR - Petar Stanić (69) pucao je na Miladina Stanića, šefa Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, javila je ATV.

U policiji su, navodeći incijale, rekli da je oko 17 časova Policijskoj stanici Prnjavor prijavljeno da je na lokalnom putu u mjestu Kremna kod Prnjavora, Petar  Stanić pucao iz pištolja na  Miladina Stanića, sa kojim navodno ima nerješene imovinske odnose.

Policijski službenici su zatekli Petra Stanića i Miladina Stanića, a kod Petra je pronađen startni pištolj "Blow magnum", kalibra devet milimetara, dok je Miladin Stanić imao laku povredu desnog kažiprsta, za koju tvrdi da je nastala od metka, koji je Petar ispalio prema njemu.

 Stanić je za N1 rekao da je u pitanju politički obračun.

 - Čovjek iz SNSD-a koji je rekao kada su pobijedili da može raditi šta hoće. Policija je dala krivu informaciju. Ne vjerujem ni policiji ni sistemu - rekao je Stanić za N1.

SDS je uputio bezrezervnu podršku  Miladinu Staniću.

- Kao stranka osuđujemo brutalni napad i ranjavanje naše poslanika. Da li ovaj napad ima i političku pozadinu o čemu već sad postoje određene indicije, odgovor treba da daju nadležni organi u najkraćem mogućem roku - naveo je SDS u saopštenju.

Ta stranka traži od nadležnih institucija što hitnije procesuiranje počinioca oružanog napada na Stanića i maksimalnu zaštitu narodnog poslanika SDS-a u narednim danima.

U SNSD-u su rekli da je, prema informacijama kojima raspolažu, Stanić povrijeđen u porodičnom sukobu koji nema nikakve veze s politikom.

- Izražavamo žaljenje što je došlo do povređivanja poslanika Stanića, ali i osudu što lični problem imovinske prirode, koji godinama ima sa rođakom koji je i pucao na njega, Stanić pokušava da stavi u politički kontekst - saopšteno je iz SNSD-a.

U saopštenju se navodi da SNSD očekuje od Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i nadležnog tužilaštva da svoj posao završe u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima i da cijeli slučaj dobije sudski epilog.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana