MUP Srpske o navodima optuženog za ubistvo Petra Bajčetića: Nismo imali saznanja o pripremi terena za ubistvo Govedarice

Nebojša Tomašević
MUP Srpske o navodima optuženog za ubistvo Petra Bajčetića: Nismo imali saznanja o pripremi terena za ubistvo Govedarice

BANjALUKA - Policija Republike Srpske nije imala saznanja o pripremi terena za ubistvo nekadašnjeg predsjednika Srpske demokratske stranke (SDS) Vukote Govedarice, a koja je na suđenju u banjalučkom Okružnom sudu iznio Miljan Vujović, optužen za ubistvo Petra Bajčetića.

Vujović je iznoseći svoju odbranu za ubistvo Bajčetića kazao da je u predizbornoj kampanji 2016. godine njemu i ubijenom nuđeno da "pripreme teren" za ubistvo Govedarice.

- Nismo imali takva saznanja - kratko su rekli u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske.

U Republičkom tužilaštvu, koje je optužilo Vujovića za ubistvo Bajčetića, naglasili su da je optuženi iznosio odbranu tokom koje može da govori šta hoće.

- On sada na sve moguće načine pokušava da se odbrani od optužbi za ubistvo Bajčetića. Tužilaštvo će u ovom procesu izvesti sve dokaze za koje procijeni da su bitni - rečeno je "Glasu Srpske".

Vujović je svjedočeći u svoju odbranu nedavno u banjalučkom Okružnom sudu iznio niz šokantnih navoda o političarima iz Hercegovine za koje tvrdi da se bave naručivanjem ubistava i da su i njemu radili o glavi još 2006. godine. Nazvao ih je "ljudima iz sjene", optužujući policiju i tužilaštvo da rade po njihovom nalogu, što nije potkrijepio dokazima.

Vujović tvrdi da je zajedno sa Bajčetićem, čije ubistvo negira, za potrebe pripreme terena za likvidaciju Govedarice išao u Gacko da nađu poslovne prostore koji će poslužiti za realizaciju plana.

- Prvo sam mislio da Bajčetiću ti lokali trebaju za kladionice, ali kada smo drugi put gledali lokale, rekao mi je da je to za ubistvo Govedarice - rekao je Vujović.

Pojasnio je i da je nakon Bajčetićevog ubistva pobjegao iz zemlje iz straha da ne bude ubijen. Tvrdi da su mu "prijatelji iz policije" otkrili da bi bio ubijen pri hapšenju.

Vujovića Republičko tužilaštvo tereti da je u septembru 2016. godine na području Bileće organizovao zločinačko udruženje, te osmislio plan otmice i likvidacije Bajčetića.

Sve ispitati

Vukota Govedarica kaže da nije imao saznanja da neko priprema njegovo ubistvo, a da ga je ono što je iznio Miljan Vujović šokiralo.

- Nemam više informacija izuzev onog što sam pročitao. Ako je tačno da je planirano ono što je rekao, imajući u vidu posao kojim se bavim mogu samo da pretpostavim da bi se radilo o naručenom političkom ubistvu. U narednim danima sve ćemo sagledati i tražićemo da se vidi ko su bili ti ljudi. Tražićemo da se to sve ispita - kazao je Govedarica i istakao da ne strahuje za sebe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana