MUP RS: Džaferović plasiranjem neistina zloupotrebljava ozbiljnost migrantske krize

Srna
MUP RS: Džaferović plasiranjem neistina zloupotrebljava ozbiljnost migrantske krize

BANjALUKA - Izjava predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i potpredsjednika SDA Šefika Džaferovića za BHRT “da se Policija Republike Srpske i pojedine firme, koje organizovano prebacuju migrante od istočne granice BiH prema Unsko-sanskom kantonu, izlažu krivičnoj odgovornosti”, govori o njegovoj spremnosti da neistinama zloupotrijebi ozbiljnost migrantske krize u zemlji u dnevno-političke svrhe, pri tome ne nudeći nijedno kvalitetno rješenje, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

U saopštenju se naglašava da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske ne vrše, niti su ikada vršili prevoz migranata, ali nemaju pravo ni da ograničavaju kretanje migrantima.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova dužno je da postupa po zaljučcima Vlade Republike Srpske s ciljem održavanja povoljnog stanja bezbjednosti na teritoriji Republike Srpske, pri tome ne ugrožavajući prava migranata, a poštujući Evropsku konvenciju o ljudskim pravima i slobodama”, ističe se u saopštenju.

Iz MUP-a Srpske podsjećaju da autobusi puni migranata dolaze u Banjaluku iz Sarajeva i Tuzle, kao i drugih gradova Federacije BiH /FBiH/, a koje prevoze prevoznici iz tog entiteta, sa uredno plaćenim kartama.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske razmotriće mogućnost krivične prijave protiv Šefika Džaferovića zbog plasiranja ovakvih neistina i manipulacija”, navodi se u saopštenju.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana