“Montenegro erlajnsu” zabranjeno slijetanje na beogradski aerodrom

Srna
“Montenegro erlajnsu” zabranjeno slijetanje na beogradski aerodrom

BEOGRAD - Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije na osnovu reciprociteta donio je mjeru kojom se zabranjuje slijetanje aviona crnogorskog “Montenegro erlajnsa” na beogradski aerodorom “Nikola Tesla”, piše “Blic”.

U obrazloženju ove odluke, u koju je “Blic” imao uvid, navodi se da je državljanima Srbije onemogućen ulazak u Crnu Goru, pošto je i dalje na snazi mjera Vlade Crne Gore da otvori granice svoje zemlje za čak devet država, ali ne i za Srbiju.

U obrazloženju se napominje da je, nasuprot tome, Vlada Srbije donijela odluku da ukloni ograničenja za ulazak stranih državljana, uključujući i državljane Crne Gore, u Srbiju.

Imajući ovo u vidu, u obrazloženju Direktorata se navodi da je princip reciprociteta u kretanju putnika između dvije države ozbiljno narušen, što neposredno utiče na reciprocitet u obavljanju redovnog avio-prevoza prema Pravilniku o izdavanju odobrenja stranom avio-prevozniku za obavljanje međunarodnom javnog avio-prevoza sa Srbijom.

“Blic” navodi da je na beogradski aerodrom sletio jedan avion “Montenegro erlajnsa” sa 115 studenata iz Crne Gore, a pošto odluka Direktorata važi od sutra, studenti će moći da ostanu u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana