Mladić David Dragičević vjerovatno upao u Crkvenu

Nevena Bunić
Mladić David Dragičević vjerovatno upao u Crkvenu

Banjaluka - David Dragičević (21) je upao u Crkvenu, nakon čega ga je voda odnijela do mjesta gdje je uočen, a u njegovim džepovima su pronađene ukradene stvari. Dosadašnja istraga je pokazala da u slučaju smrti nema elemenata krivičnog djela.

Ovo je izjavio načelnik Uprave za teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske Draško Ilić na konferenciji za medije koja je organizovana povodom rezultata istrage u vezi sa ovim slučajem. Ilić je rekao da brojne spekulacije o smrti mladića koje su se pojavile u medijima i društvenim mrežama nisu tačne, ali da jeste istina da se Dragičević kobne večeri potukao sa trojicom mladića. Ilić je kazao da je tokom ispitivanja utvrđeno da te tri osobe nisu povezane sa Davidovim nestankom što je, uz ostalo, utvrđeno detaljnom istragom a učesnici tuče imaju i alibi.

- Dragičević je u subotu oko 20.30 bio je u kafiću "Meta", a ispred kojeg se potukao se sa O. G, N. Ć. i S. M. Nakon ove tuče, grupa se razišla i Dragičević je dalje sam nastavio. Bio je i u lokalu "Dauntaun", a zatim je oko ponoći posjetio noćni klub "Fabrika", poslije čega je viđen u kafiću "988" u kome se kratko zadržao - rekao je Ilić.

Dodao je da su zaposleni u ovim lokalima potvrdili da je bio kod njih što se vidi i na snimcima video-nadzora.

- Oko tri časa je bio je u ulici Velibora Janjetovića Janje, gdje je u pekari "Zmijanje" kupio burek. Tu je snimljen kamerama apartmana "Vesto", da bi ga ista kamera četrdesetak minuta kasnije snimila da se kreće nazad prema centru grada. Tada ga je snimio i video-nadzor preduzeća "MK" u ovoj ulici. Potom je vjerovatno upao u Crkvenu. Dosadašnja istraga pokazala je da nema indicije da se radi o ubistvu - kazao je Ilić.

On je istakao da je iste večeri počinjena krađa u kući u ulici Velibora Janjetović, gdje su su ukradeni laptop, oko 200 KM, džepni nož, memorijski stik i ključ od kuće.

- Nakon pronalaska tijela u džepovima Dragičevića pronađeni su su ukradeni predmeti iz obijene kuće u ulici Velibora Janjetovića, osim laptopa - rekao je Ilić.

Objasnio da su rezultati istrage dobijeni na osnovu ispitivanja desetina svjedoka i osoba koje su imale bilo kakva saznanja, a pregledano je i više video-snimaka na raznim lokalima i objektima.

Obdukcija tijela Dragičevića koja je obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS pokazala je da je mladić preminuo od utapanja. Pregled tijela obavio je specijalista sudske medicine Željko Karan koji je izjavio da su vidljive dvije vrste povreda.

- Imao je hematome i krvne podlive na čelu, šakama, kukovima, natkoljenicama i koljenima. To su lakše povrede koje su mogle nastati u tuči i one su nastale prije smrti. Osim toga, uočene su oguljotine na koži koje su nastale nakon smrti dok je tijelo nosila voda na neravninama na dnu rijeke - naveo je Karan.

Komentarišući navode na društvenim mrežama, da je tijelo izgledalo unakaženo, Karan je objasnio da je to tako iz razloga što je tijelo dugo vremena bilo u vodi. Dodao je da obdukcija ne može pokazati da li je mladić slučajno upao u rijeku, da li ga je neko gurnuo, ili je sam skočio.

- Ukoliko ga je neko gurnuo to nije ostavilo trag na tijelu. Uzeti su i uzorci krvi i urina u slučaju potrebe za dodatnim analizama kao i uzorci za DNK analizu. Tok obdukcije je detaljno fotografisan, i imamo 49 fotografija. Osim toga, tokom obdukcije bili su prisutni krim-tehničari. Ništa nije propušteno da se uradi - istakao je Karan.

Dragičević je od ranije poznat policiji zbog nanošenja tjelesnih povreda, ali nikad nije privođen zbog krađa.

Majka preminulog Dragičevića Suzana Radanović je objavama na društvenim mrežama pokazala sumnju u predstavljene rezultate policije.

- Kako ih nije sramota. Ne vjerujte im, lažu. Ubiše mi dijete i niko neće biti odgovoran - napisala je Radanovićeva koja je putem društvenih mreža apelovala na građane da pomognu da se ubica pronađe.

Nakon zvaničnog policijskog saopštenja, po kojem se David Dragičević utopio u Crkvenoj, i ne postoji indicija da je posrijedi ubistvo, otac nastradalog je rekao je da je njegov sin ubijen i da je u to 100 odsto siguran.

- David je imao i laptop i svoju čakiju, imao je novca i laptop. Pita li se iko otkud pljačkašu ključevi od opljačkane kuće u džepu, ako je provalnik. Sve je namješteno - rekao Davor Dragičević.

Pravda za Davida

Porodica i prijatelji preminulog Dragičevića sinoć su na Trgu Krajine trebali da organizuju mirno okupljanje i paljenje svijeća za Davida "STOP nekažnjenim ubistvima u Banjaluci - Pravda za Davida"

- Želimo da pošaljemo poruku i pozovemo nadležne da što prije rasvijetle ovo, ali i druga ubistva koja nikad nisu rasvijetljena - naveli su članovi porodice Dragičević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana