Mitrović nije potpisao zaključke sastanka u Lionu: Spominje se "agresija Rusije"

GS
Foto: Arhiva

LION- Ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović nije potpisao predložene zaključke na sastanku ministara saobraćaja u Lionu na kojem se govorilo o boljoj povezanosti Evrope.

Mitrović zaključke nije potpisao s obzirom na to da se u prvom pasusu zaključaka spominje "agresija Rusije na Ukrajinu".

- Dostavljeni zaključci koji su stigli prije nekih četiri ili pet dana su promijenjeni i danas pred sobom imamo zaključke, ustvari dodatak prvog pasusa u kome se pominje "agresija Rusije" - rekao je Mitrović i pojasnio da saglasnost za potpisivanje ovih zaključaka treba da da Predsjedništvo BiH.

On je zamolio učesnike i organizatore sastanka da mu se omogući naknadno potpisivanje kada dobije saglasnost od Predsjedništva koje je, kako je istakao, jedino nadležno.

- Molim vas isto tako da imate u vidu osjetljivost koja je u BiH, jer imamo tri naroda i te stvari zaista moramo usaglasiti kako bi BiH imala zajednički stav i mogla zajednički nastupati - zaključio je Mitrović, prenosi ATV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana