Mitrović i Himenez o mogućnosti uključivanja Španije u izgradnju saobraćajne infrastrukture

Agencije
Mitrović i Himenez o mogućnosti uključivanja Španije u izgradnju saobraćajne infrastrukture

SARAJEVO - Ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović i španski ambasador u BiH Hose Marija Valdemor Himenez razgovarali su u Sarajevu o mogućnostima uključivanja kompanija iz Španije u realizaciju projekata izgradnje saobraćajne infrastrukture u BiH.

Himenez je potencirao liderstvo njegove zemlje u unapređenju željeznica, te pozvao Mitrovića da posjeti Španiju i upozna se o mogućnostima ostvarivanja saradnje dvije zemlje u oblasti izgradnje i rekonstrukcije željezničke infrastrukture u BiH. 

Mitrović je naglasio i potrebu unapređenja avio-saobraćaja između BiH i Španije, što bi, kako je rekao, znatno unaprijedilo saradnju dvije zemlje u oblasti turizma. 

Sagovornici su na sastanku razgovarali o sadržaju Sporazuma o drumskom transportu, koji je potpisan prije dvije godine i koji je, prema zajedničkoj ocjeni, doprinio unapređenju saradnje dvije zemlje u ovoj oblasti, saopšteno je iz Ministarstva komunikacija i transporta. 

U saopštenju se dodaje da je na sastanku konstatovano da bi trebalo nastaviti aktivnosti na zaključivanju sporazuma o uzajamnom priznavanju i zamjeni vozačkih dozvola. 

S tim u vezi, Mitrović je predložio održavanje sastanka Mješovite komisije s ciljem što skorijeg potpisivanja tog bilateralnog sporazuma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana