Miličević: Insistiraćemo na sazivanju Skupštine saveza opština i gradova

Srna
Foto: Dražan Oskar Poderović

BANJALUKA - Vršilac dužnosti predsjednika SDS-a Milan Miličević rekao je da su načelnici i gradonačelnici koji dolaze iz ove stranke nezadovoljni raspodjelom prihoda od PDV-a iz budžeta Republike Srpske i da će istrajavati na sazivanju Skupštine Saveza opština i gradova, te da za sada neće istupiti iz ove organizacije.

”Uvjereni smo da je naša politička inicijativa pokrenula određene procese pred Savezom opština i gradova. Sutra je sjednica Predsjedništva Saveza na kojoj ćemo govoriti i o pripremi Skupštine na kojoj ćemo razmatrati ovo pitanje”, rekao je Miličević novinarima u Banjaluci, u pauzi sjednice Predsjedništva stranke.

Načelnik Šamca Đorđe Milićević, koji je iz SDS-a, potvrdio je da će četiri načelnika i jedan gradonačelnik iz ove stranke učestvovati na sjednici Predsjedništva Saveza opština i gradova.

“Prihodi u budžete lokalnih zajednica ne prate procentualno povećanje prihoda u budžet Republike Srpske”, naveo je Milićević.

Predsjedništvo SDS-a analiziralo je i referendum o opozivu gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića te će, kako su naveli, insistirati na raspuštanju Skupštine grada.

Govoreći o najavama o osnivanju nove partije koju bi vodila Jelena Trivić, iz SDS-a su najavili eventualnu saradnju, ali su demantovali da će pojedini istaknuti članovi SDS-a preći u tu partiju.

U ovoj godini biće organizovani i unutarstranački izbori, a v.d. predsjednika stranke Milan Miličević je istakao da još nijedan opštinski odbor nije formalno predložio kandidata za mjesto predsjednika SDS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana