Milić: CIK BiH se još nije izjasnila o otvaranju dodatnog broja glasačkih mjesta u Brčkom

Srna
Milić: CIK BiH se još nije izjasnila o otvaranju dodatnog broja glasačkih mjesta u Brčkom

BRČKO - Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić izjavio je Srni da se Centralna izborna komisija /CIK/ BiH još nije izjasnila o zahtjevu za otvaranjem dodatnog broja glasačkih mjesta za glasanje na nepotvrđenim glasačkim listićima.

Milić je pojasnio da bi se na taj način omogućilo građanima Brčkog, koji nisu svojom voljom registrovani za glasanje putem pošte, neposredno izjašnjavanje na predstojećim lokalnim izborima.

On je dodao da jedno biračko mjesto sigurno neće biti dovoljno budući da se na evidenciji birača za glasanje putem pošte našlo više od 5.000 birača, a već sada je jasno da će mnogi od njih željeti da glasaju u Brčkom.

Mičić je dodao da se, uporedo sa aktivnostima Policije i Tužilaštva, koje su u toku, razmatraju i druge mjere koje bi na dan izbora onemogućile izbornu krađu.

“Očekujemo izjašnjenje CIK-a o prijedlogu da se glasačka mjesta okrenu prema biračkim odborima da bi se prilikom popunjavanja glasačkog listića spriječilo fotografisanje mobilnim telefonom, i kasnije plaćanje tog glasa”, rekao je Milić.

On je naglasio da je velika odgovornost na CIK-u BiH da vrati integritet izbornog procesa u Brčkom, koji je ozbiljno kompromitovan pomijeranjem datuma izbora i pokušajem izborne krađe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana