Milanović s Dodikom: Važan nastavak dijaloga predstavnika sva tri konstitutivna naroda

Srna
Milanović s Dodikom: Važan nastavak dijaloga predstavnika sva tri konstitutivna naroda

ZAGREB - Za ostvarenje stabilne i funkcionalne BiH važan je nastavak dijaloga predstavnika sva tri naroda u BiH, čemu je Hrvatska, kao prijateljska i susjedna zemlja, spremna da doprinese, saopšteno je iz kabineta predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića nakon njegovog današnjeg sastanka sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

"Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović sastao se danas s Miloradom Dodikom, članom Predsjedništva BiH iz Republike Srpske koji je u Zagreb došao na poziv predsjednika Milanovića", navodi se u saopštenju.

Iz kabineta predsjednika Hrvatske dodaju da je na sastanku razgovarano o situaciji u BiH i "njenim evro-atlantskim perspektivama, zatim o problemima u sprovođenju Dejtonskog sporazuma, te o položaju i pravima sva tri konstitutivna naroda - Hrvata, Srba i Bošnjaka".

U saopštenju se ističe da je interes Hrvatske stabilna i funkcionalna BiH, kao i "osiguranje jednakih prava Hrvata u BiH, kao ravnopravnog i konstitutivnog naroda".

"Zbog toga Hrvatska ne može ostati pasivna i neće podržati inicijative u smjeru jednostrane revizije Dejtonskog sporazuma koje bi ugrozile mir i stabilnost u BiH i jugoistočnoj Evropi", navodi se u saopštenju.

Dodik se danas u Zagrebu sastao sa Milanovićem, predsjednikom Vlade Hrvatske Andrejem Plenkovićem, a posjetio je i Sabornu crkvu i razgovarao sa Njegovim visokopreosveštenstvom mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim Porfirijem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana