Dodik: BiH decenijama nema stvarni institucionalni suverenitet

Srna
Dodik: BiH decenijama nema stvarni institucionalni suverenitet

BANjALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastao se večerasu Zagrebu sa predsjednikom Republike Hrvatske Zoranom Milanovićem i upoznao ga o uzrocima aktuelne političke krize u BiH.


Srpski član Predsjedništva je naglasio da decenijama unazad BiH nema stvarni institucionalni suverenitet, jer četiri stranca, troje stranih sudija u Ustavnom sudu BiH i visoki predstavnik, destabilizuju BiH, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Dodik je ponovio da se zalaže za teritorijalni integritet BiH, ali i povratak izvornom Dejtonu što znači vraćanje nadležnosti entitetima koje su oduzete protivustavnim djelovanjem Kancelarije visokog predstavnika.

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović sastao se danas sa predstavnikom srpskog naroda u BiH Miloradom Dodikom u nastavku aktivnosti s ciljem stabilnosti i funkcionisanja BiH, te ostvarenja legitimnog predstavljanja sva tri konstitutivna naroda u skladu s Dejtonskim sporazumom, objavljeno je na sajtu predsjednika Hrvatske.

“S tim ciljem predsjednik Milanović je ranije održao sastanke s Bakirom Izetbegovićem, predstavnikom bošnjačkog naroda i Draganom Čovićem, predstavnikom hrvatskog naroda u BiH”, navedeno je na sajtu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana