Milan Tegeltija napušta pravosuđe

G.S.
Milan Tegeltija napušta pravosuđe

BANjALUKA - Milan Tegeltija, bivši predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) objavio je na svom Facebook nalogu da napušta pravosuđe.

"Nakon 20 godina provedenih u pravosuđu, tužilačkim i sudijskim funkcijama (7 god. kao predsjednik Osnovnog suda Banjaluka i 6,5 god. kao Predsjednik VSTS BIH) sutra podnosim ostavku i na mjesto sudije i izlazim iz pravosudja. O mom narednom angažmanu bićete brzo informisani!", napisao je Tegeltija.

Podsjećamo, u decembru je Tegeltija podnio ostavku na mjesto predsjednika VSTS.

Kao razlog za svoje odluke, naveo je pritisak za koji je optužio SDA i medije bliske toj stranci i obavještajnim strukturama koje, kako tvrdi, žele preuzeti kontrolu nad pravosuđem u BiH. Rekao je da se kao predsjednik VSTS u Sarajevu ne osjeća bezbjedno i da bi daljnje obavljanje ove funkcije moglo da ugrozi njegov život.

Tegeltija je rekao da nije spreman da sebe i porodicu izlaže daljim pritiscima, bez ikakve mogućnosti da nastavi s radom, a naglasio je i da članovi iz RS, obzirom da se odluke donose prostom većinom, nemaju kapacitet da donose odluke, prenose Nezavisne novine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana