Mićo Mićić pisao predsjedniku opštine Budva: Puna podrška borbi protiv nezakonitosti

GS
Mićo Mićić pisao predsjedniku opštine Budva: Puna podrška borbi protiv nezakonitosti

BIJELjINA- Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić uputio je pismo podrške predsjedniku opštine Budve Marku Careviću i građanima zbog posljednjih događaja u ovoj lokalnoj zajednici i izrazio nadu da će se situacija uskoro smiriti.

- Poštovani prijatelju, dragi naši Budvani, Semberci s pažnjom i nevjericom prate događaje u Budvi ne samo juče i danas, nego svih prethodnih mjeseci. Uvjereni smo da će iz ove situacije Budva izaći jača jer su ljudi na čelu našeg bratskog grada primjer uspješnog i odlučnog rukovođenja jednom lokalnom zajednicom, koji su za kratko vrijeme dokazali da se može stati ukraj brojnim problemima sa kojim se suočavaju društva na našim prostorima - navodi se u Mićićevom pismu.

U pismu se daje puna podrška rukovodstvu opštine Budva u borbi protiv pokušaja nelegalnih i nelegitimnih nasrtaja i izražava nada za brzo smirivanje situacije kako bi Budva nastavila da bude opština za primjer, u koju će rado dolaziti turisti i putnici namjernici sa svih strana.

- Bijeljina i Budva nisu pobratimi samo formalno, već nas veže vjekovna istorija i borba za čuvanje identiteta i jedinstva. U to ime, pozdravljamo Vas i želimo da uspijete radi naroda u Crnoj Gori, ali isto tako i radi nas u Republici Srpskoj i svim drugim krajevima gdje žive naši sunarodnici - navodi se u pismu podrške gradonačelnika Bijeljine.

Marko Carević i Krsto Radović, koje je nedavno nova skupštinska većina smijenila sa mjesta predsjednika opštine i predsjednika Skupštine opštine Budve, uhapšeni su prije dva dana ispred zgrade Opštine.

Crnogorski mediji naveli su da je uhapšene pretukla policija, da je upotrijebila i hemijska sredstva, te da su polomljena stakla na zgradi Opštine. Carević i Radović, kao i njihovi saradnici koje je policija privela u Centar bezbjednosti, pušteni su na slobodu istog dana.

Carević i Radović, te predsjednici koje je nova skupštinska većina izabrala za vršioce dužnosti Vladimir Bulatović iz Crnogorske i Snežana Kuč iz DPS-a saopštili su da će danas početi dijalog o smirivanju situacije u Budvi i prevazilaženju tenzija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana