Mandić: Crna Gora usvajanjem rezolucije o Srebrenici presudila srpskom narodu kako nije ni Hag

Tanjug
Mandić: Crna Gora usvajanjem rezolucije o Srebrenici presudila srpskom narodu kako nije ni Hag

PODGORICA - Jedan od lidera vladajućeg Demokratskog fronta Andrija Mandić izjavio je danas za Tanjug da je Skupština Crne Gore usvajanjem rezolucije o Srebrenici presudila srpskom narodu na način kako to nije učinio ni haški sud.

-Reč genocid ušao je u skupštinsku rezoluciju u kojoj se srpski narod proglašava genocidnim. Ni parlament BiH nije doneo ovakvu rezoluciju niti je u BiH bilo uslovljavanja kao što je bilo uslovljavanja za Demokratski front da ne uđe u vladu - kaže Mandić.

Ističe i da je Crna Gora odabrana kao platforma da usvoji jednu ovakvu rezoluciju sa kojom će sad ''trčati'' od parlamenta do parlamenta širom Zapadnog Balkana tražeći da bude usvojen istovjetni tekst.

-Crna Gora je i ranije korišćena za slične operacije, kada se priznavala lažna država Kosovo, ali i niz drugih radnjji koje su bile protiv većinske volje građana. Neko je procjenio da se sa jednom malom državom može raditi šta god se želi... Uspjeli smo da se organizujemo i da na pravi način definišemo naš položaj. Ružno je da sada tu snagu i ideju, nacionalni duh i odanost našoj pravoslavnoj crkvi tako bagatelišemo i uđemo u bilo kakvu trgovinu kojom bi poništili to što smo uradili – naglasio je Mandić.

Podsjetio je da je u samoj Srebrenici danas na vlasti koalicija srpske stranke (SNSD) i Bošnjaka.

-Ni Bošnjaci ni Srbi nisu pomišljali da uslovljavaju jedni druge, ali u Crnoj Gori je bilo uslovljavanja Demokratskog fronta nakon 30. avgusta - rekao je Mandić.

Ono što je, prema njegovim riječima, bilo čudno je da su ljudi koji dijele politička, ideološka i nacionalna uvjerenja DF-a to snažno podržavali vjerujući da će isključivanjem srpskih autentičnih političara iz vlasti navodno obezbijediti i dati dovoljno manevarskog prostora Zdravku Krivokapiću.

Mandić ističe da je Krivokapić, kako kaže, bio uporišna tačka za nekog ko je procijenio da on nikada neće izdati i da će uvijek stajti uz svoju crkvu.

Zbog svega toga, kaže, Krivokapić je od jednog anonimnog čovjeka postao nosilac liste Za budućnost Crne Gore na parlamentarnim izborima, a potom i premijer.

-Ali, kada se sve gradi na trošnom materijalu i na slaboj tački oslonca čitava nacionalna priča nije neko iznenađenje ... - jasan je Mandić.

Govoreći o smijenjenom ministru Vladimiru Leposaviću, Mandić kaže da treba da služi na čast što nije pristao da krene putem kojim je krenuo njegov premijer.

-Ministar nas je obradovao, pokazao je da zastupa istinu i nije bio spreman na ono na šta je bio spreman Krivokapić i pojedini ministri u vladi koji se predstavljaju kao odani Crkvi - kazao je Mandić.

Ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić smijenjen je u Skupštini Crne Gore, koja je sinoć većinom glasova usvojila i rezoluciju o Srebrenici, na prijedlog opozicione Bošnjačke stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana