Lukač: Poštovaću odluke Narodne skupštine

Srna
Foto: V. Tripić

JAHORINA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas na Jahorini da je njegova obaveza, kao ministra, da poštuje odluke Narodne skupštine Republike Srpske i da će se tako i ponašati.

Na pitanje novinara da li podržava zabranu djelovanja Agencije za istrage i zaštitu BiH i Obavještajno-bezbjednosne agencije na teritoriji Republike Srpske i formiranju istih u Srpskoj, Lukač je odgovorio da su to subjektivna pitanja.

-Ne radi se uopšte o tome da li ja nešto podržavam ili ne. Čuli ste stav Republike Srpske, a čućete i Narodne skupštine. Moja obaveza je da poštuje njihove odluke - rekao je on.

Na pitanje da li je tačno da se neki ministri u Vladi Republike Srpske nisu saglasni sa izradom novih zakonskih rješanja o vraćanju nadležnosti, Lukač je rekao da to pitanje treba uputiti ministrima koji kažu da nisu saglasni.

-Ja sam član Vlade i radim sve ono što Vlada izglasa na svojim sjednicama - dodao je Lukač.
On je rekao da opozicija priča svoje priče i da ima pravo na svoje mišljenje i konstatacije, kao i svi drugi koji učestvuju u političkom životu.

-Ja nikome ne okrećem leđa, niti udaram u leđa. Ono što radim, radim otvoreno i svoje mišljenje iznosim otvoreno, a ne iza leđa i po kuloarima - istakao je Lukač.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana