Lukač: MUP RS spreman pružiti punu podršku u traženju Gačića

Srna
Lukač: MUP RS spreman pružiti punu podršku u traženju Gačića

Banjaluka - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač uputio je telegram saučešća ministru unutrašnjih poslova Federacije BiH Aljoši Čampari i ministru unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admiru Katici povodom svirepog ubistva policijskog službenika Mahira Begića u Tarčinu.

“Izaražavam najiskrenije i najdublje saučešće porodici i prijateljima poginulog pripadnika policije u nadi da će izvršilac ovog gnusnog zločpina biti izveden pred lice pravde i najstrože kažnjen. Nikada se ne smije zaboraviti plemenitost, hrabrost i spremnost policijskog službenika da žrtvuje svoj život u obavljanju policijskih poslova i zadataka”, istakao je ministar Lukač.

Lukač je izrazio spremnost za pomoć i punu podršku Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske u pronalasku izvršioca ovog krivičnog djela.

U MUP-u Srpske Srni je potvrđeno da su u vezi s tim i pojačane aktivnosti pripadnika Policijske uprave Istočno Sarajevo na području koje teritorijalno pokriva ova uprava.

Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum sastaće se danas poslije podne u Sarajevu sa zamjenikom direktora Federalne uprave policije Ensadom Kormanom.

Pripadnik Federalne uprave policije /FUP/ Mahir Begić ubijen je u subotu u mjestu Suhodol kod Tarčina, gdje je obezbjeđivao strelište.

Ubica je policajcu nanio povrede glave i ruke vatrenim oružjem. Policajac je iskrvario i preminuo, a tijelo je pronašao kolega koji je trebalo da preuzme smjenu.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo otvorilo je istragu protiv Edina Gačića zbog sumnje da je ubio Begića.

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo raspisala je i operativnu potragu za Gačićem, u kojoj se navodi da je naoružan i opasan.

Gačić je prošle sedmice na području opštine Konjic ubio Sauda Sultanića, nakon čega se dao u bjekstvo.

Edin Gačić bio je pripadnik zloglasnog odreda “El mudžahedin”, a prije ovog počinio je još dva ubistva. On je 1998. godine ubio saborca Ismeta Gunića, a 2002. godine život je oduzeo svojoj majci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana