Lukač: MUP RS podiže obučenost na viši nivo

Srna
Lukač: MUP RS podiže obučenost na viši nivo

BANjALUKA - Četvrtoj grupi od 40 polaznika obuke za policijske službenike Žandarmerije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske danas su u Centru za obuku u Zalužanima u Banjaluci uručena uvjerenja.

Ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač izjavio je da je i ova grupa obučena kao i prethodne, da rade iste tehnike, i kada se nađu na terenu bilo gdje u Srpskoj, više jedinica Žandarmerije iz bilo koje Policijske uprave mogu zajedno da izvrše bilo koju akciju.

-Ovo je nešto što se pokazalo veoma efikasno i dobro - rekao je Lukač i dodao da obukom sprovedenom na isti način MUP podiže svoju obučenost na mnogo viši nivo.

Istakao je da su tehnike obuke kompatibilne i sa onima koje sprovodi Specijalna antiteroristička jedinica (SAJ), pa u bilo kojoj akciji širom Srpske mogu zajedno da zaštite građane.

Kazao je da su polaznicima u Centru za obuku u Zalužanima omogućeni svi uslovi, a oni su obuku prošli veoma uspješno. Lukač je rekao da četvrta grupa ima 40 članova, odnosno četiri grupe iz različitih jedinica Žandarmerije, a među polaznicima koji su uspješno završili obuku je i jedna djevojka.

Istakao je da su djevojke veoma uspješne na Policijskoj akademiji, te da su veoma zainteresovane za uniformu i policijske poslove.

-Iz tog redovnog sastava djevojaka koje imamo u MUP-u pojedine djevojke se odluče da budu i pripadnici Žandarmerije. Takođe i u SAJ imamo nekoliko djevojaka koje veoma uspješno rade svoj posao, kao i momci, i mogu samo da im čestitam na tome. Svaka čast - rekao je Lukač.

Dodjeli uvjerenja polaznicima obuke prisustvovao je i direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević.
 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana