Lukač: MUP i dalje radi na slučaju ubistva Slaviše Krunića

Srna
Lukač: MUP i dalje radi na slučaju ubistva Slaviše Krunića

BANjALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je danas u Banjaluci da MUP i dalje radi na slučaju teškog ubistva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i pronalaženju eventualnih nalogodavaca ovog krivičnog djela.

- Ne možemo o tome da pričamo u ovom trenutku, ali bitno je da su izvršioci tog ubistva u proceduri. Sud će na kraju da presudi kako smatra da treba, ali MUP nastavlja da radi na ovom slučaju - rekao je Lukač

Dodao je da su u rad na ovom predmetu uključene i bezbjednosne agencije iz okruženja.

- Nadam se da ćemo s njima doći i do nekih novih podataka koji mogu baciti više svjetla na taj događaj - naveo je Lukač.

Kada je riječ o pokušaju ubistva Slobodana Vasiljevića u Šekovićima, Lukač je rekao da je policija u tom slučaju uradila svoj dio posla i privela napadače.

-Ne bih ulazio u to na koji način sudovi i tužilaštvo donose odluke, ali nadam se da će taj slučaj dobiti epilog, jer ima dovoljno dokaza i podataka do kojih je policija došla u istrazi - dodao je Lukač. Istakao je da pripadnici policije imaju obavezu da kontrolišu kretanje svih potencijalno opasnih lica koja se dovode u vezu sa pomenutim slučajem.

-Da sam na mjestu sudija i tužilaca, ne bih oslobađao lica koja mogu nekoga da ugroze, i to sve dok se kompletan proces ne završi - dodao je Lukač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana