Liga Evrope: Hrabri Borac pao u “minut do 12”

Dejan Marić
Foto: D. Pozderović

BANjALUKA - Fudbaleri Borca eliminisani su iz kvalifikacija za Ligu Evrope. Bolji od “crveno-plavih” u drugom kolu bio je Rio Ave, koji je na Gradskom stadionu slavio sa 2:0.

Četa Vlade Jagodića pala je praktično u “minut do 12” pošto je punih 89 minuta odolijevala favorizovanom rivalu. Ipak, u 90. minutu Tarantini je spretno pogodio mrežu, da bi u zadnjim sekundama sudijske nadoknade Nikola Jambor stavio tačku na i.

Banjalučani su hrabro ušli u meč i u prvih petnaestak minuta potpuno kontrolisali dešavanja na terenu. Stvorili su i nekoliko poluprilika, zaradili četiri kornera, ali nisu uspjeli ozbiljnije da zaprijete.

Kako je vrijeme odmicalo, gosti su preuzimali primat. Kao što su i najavili u uvertiri duela, za njih je primarno bilo da imaju posjed lopte i da kroz takvu igru dođu do cilja.

U ostatku prvog poluvremena Rio Ave je dominirao u posjedu, međutim, defanzivni blok domaćina spriječio ga je da zaprijeti osim u 23. minutu kada se Santos našao u izglednoj prilici. Ipak, njegov šut je “ukrotio” Bojan Pavlović.

U nastavku je viđena ista slika na terenu. Portugalci su bili bolji tim, tehnički i taktički su nadigrali Borac koji je skupo prodao kožu. Borili su se domaći koliko su mogli i niko nema šta da im zamjeri.

Rio Ave će u trećem kolu kvalifikacija gostovati kod Bešiktaša. Borac se, s druge strane, okreće domaćoj sceni. Naredni ispit polaže u ponedjeljak, kada će ugostiti Tuzla siti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana