Lidija Bradara: CIK nije imao zakonskog osnova da odgodi izbore

Srna
Lidija Bradara: CIK nije imao zakonskog osnova da odgodi izbore

SARAJEVO - Delegat hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Lidija Bradara (HDZ) rekla je da HDZ nije kriv što budžet još nije usvojen i da Centralna izborna komisija (CIK) BiH nije imala zakonskog osnova da prolongira izbore.

Bradara je istakla da je HDZ bio spreman davno da glasa za budžet i da ga usvoji.
Ona je konstatovala da je budžet najvažniji politički dokument koji se usvaja tokom godine i da je trebalo da bude usvojen još u prošloj godini.
- Do toga nije došlo i sada čekamo da dođe do prijedloga budžeta i on treba da dođe od predlagača. Koliko znam, Ministarstvo finansija je i tu fazu završilo, a kada će doći kod nas ne znam - rekla je Bradara novinarima.
Bradara je baglasila da CIK BiH, koji je nelegitiman, nije imao uporište da u ovom trenutku odgodi izbore koje su sami raspisali.
- O tome će riječ dati pravosudne institucije i u ovom trenutku svako čita zakon kako želi, provodi ga kako želi, a izbore su odgodili za 45 dana. Ne znam čime su se vodili u ovom trenutku - rekla je Bradara.
Bradara je istakla da nije zadaća CIK-a da se bavi novcem nego da sprovodi Izborni zakon.

- Zašto se odugovlači održavanje izbora odgovor treba da daju oni koji to čine - navela je Bradara i konstatovala da se iza spašavanja ljudskih života tokom epidemije provuklo niz afera i da se te stvari nekim drugim aferama i pričama pokušavaju sakriti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana