Lideri opozicije u RS: Odluka CIK-a opravdana

Srna
Lideri opozicije u RS: Odluka CIK-a opravdana

DOBOJ - Odluka Centralne izborne komisije /CIK/ BiH da u Doboju budu ponovljeni izbori zbog, kako tvrde, uočenih izbornih neregularnosti, je opravdana, zajednički je stav predsjednika SDS-a Mirka Šarovića, PDP-a Branislava Borenovića, DNS-a Nenada Nešića i predstavnika Narodnog pokreta "Banjaluka zove" Miroslava Borojevića.

Šarović je na konferenciji za novinare u Doboju pozvao građane da izađu na ponovljene izbore i opredijele se za koga žele.

On je mišljenja da slučaj Srebrenica i Doboj nisu povezani, ali da se, kako kaže, mora sankcionisati "gdje god da se kralo".

Odgovarajući na pitanja novinara, Šarović je rekao da član CIK-a Vanja Bjelica Prutina, koja je tokom mandata u Savjetu ministara bila njegov savjetnik, nije član SDS-a.

Borenović smatra da je odluka CIK-a logična, opravdana i hrabra, a komentarišući odluku CIK-a o poništavanju izbora u Srebrenici, on kaže da je odluka donesena i da treba sačekati pravosnažnost.

Nešić kaže da nije u potpunosti zadovoljan odlukom CIK-a, te da je trebalo raspisati nove izbore.

On je izrazio očekivanje da će na ponovljenim izborima dobojski SNSD izgubiti.

Borojević je rekao da je u Doboju "napravljen prilaz demokratiji" i da očekuje da će na ponovljenim izborima biti sankcionisani svi.

"Tu mislim i na ljude s moje lijeve i desne strane /Šarovića, Borenovića i Nešića/ koji su krali na izborima u proteklih 30 godina", rekao je Borojević.

Centralna izborna komisija BiH danas je donijela odluku o poništavanju izbora u Srebrenici i Doboju, koji su održani 15. novembra.

CIK je donio odluku o poništavanju izbora na 26 redovnih biračkih mjesta i dva biračka mjesta u odsustvu u Osnovnoj izbornoj jedinici Srebrenica za nivo načelnika i Skupštine opštine.

Izbori su poništeni i na 89 redovnih biračkih mjesta u Osnovnoj izbornoj jedinici Doboj za nivo gradonačelnika i Skupštine grada.

"Za" je glasalo šest članova CIK-a, a jedan je bio protiv.

Predstavnici dobojskih odbora PDP-a, DNS-a, SDS-a, Narodnog pokreta "Banjaluka zove" i SP-a su 17. novembra, zbog, kako navode, uočenih izbornih nepravilnosti, potpisali zajednički zahtjev o ponavljanju lokalnih izbora u ovom gradu, koji je dostavljen CIK-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana