Lažno se predstavljali kao humanitarci i uzimali novac

Srna
Lažno se predstavljali kao humanitarci i uzimali novac

GACKO- Policija iz Gacka pronašla je i kaznila četiri lica koja su se lažno predstavljala i nezakonito prikupljala prilog za udruženja koja okupljaju lica sa poteškoćama u razvoja, rečeno je Srni u Policijskij upravi Trebinje.

Portparol Policijske uprave Jovana Cvijetić pojasnila je da je riječ o A.M.O, S.Dž, A.K. i A.B iz Sarajeva koji su izjavili da skupljaju priloge za Udruženje "Klub specijalnih sportova Drina" Goražde i Udruženje roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama "Rastimo Zajedno" Kozarska Dubica.

Cvijetićeva je istakla da je u saradnji sa Policijskom stanicom Goražde utvrđeno da navedeno Udruženje nije registrovano na području Goražda.

- Obaviješteno je Okružno javno Tužilaštvo u Trebinju koje je naložilo da se nastavi sa prikupljanjem operativnih saznanja, a da se lica sankcionišu za prekršaj neovlašteno prikupljanje dobrovoljnih priloga - rekla je Cvijetićeva.

Policijska uprava Trebinje apeluje da građani obrate pažnju ko im se predstavlja kao volonter nekog Udruženja.

Apel na društvenim mrežama proteklih dana uputilo je i gatačko Udruženje roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama "Rastimo zajedno" koji su istakli da nemaju nikakve veze sa ovim ljudima i zamolili sve da ne kupuju markice koje im se nude, te da sve to prijave policiji.

Navedena lica pronađena su i kažnjena juče.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana