Krsto Jandrić napustio Klub poslanika NDP-a u Narodnoj skupštini

Agencije
Krsto Jandrić napustio Klub poslanika NDP-a u Narodnoj skupštini

BANjALUKA - Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Krsto Jandić napustio je Klub poslanika NDP-a, što znali da su poslanici ove stranke na čelu sa Draganom Čavićem izgubili status kluba, je ih je ostalo samo troje.

Ovu informaciju je za banjalučki portal "Srpskainfo" potvrdio predsjednik stranke Dragan Čavić.

- Prije nekoliko dana Jandrić je pismeno obavijestio predsjednika Narodne skupštine i Klub NDP-a o svojoj odluci. Razloge nije naveo, niti sam ja ulazio u pozadinu. Jandrić je ranije već napustio stranku, ali je u proteklom periodu bio u našem klubu, iako to nije morao - kaže Čavić.

Na pitanje da li će NDP u Narodnoj skupštini RS ostati u statusu poslaničke grupe, ili će vratiti status kluba, ukoliko im se priključi neko od poslanika, Čavić kaže da će "raditi na tome".

Jandrić je za "Spskainfo" rekao da nastavlja i zvanično da djeluje kao samostalni poslanik, odnosno da se neće priključivati nijednom drugom poslaničkom klubu.

- Formalno sam bio u Klubu NDP-a, nisam htio da im remetim bilo šta, ali sam odluke donosio na strani opozicije - kaže Jandrić.

Razlika između kluba poslanika i poslaničke grupe u Narodnoj skupštini je u određenim privilegijama, poput službenog vozača, automobila, sekretarice.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana