Kozarskoj Dubici sutra će biti upućena četiri stambena kontejnera

Srna
Kozarskoj Dubici sutra će biti upućena četiri stambena kontejnera

BANjALUKA - Opštini Kozarska Dubica, koja je pretrpjela značajnu materijalnu štetu u nedavnom zemljotresu, sutra će biti upućena četiri stambena kontejnera, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

U saopštenju se navodi da su iz budžetske rezerve predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića uplaćena tri stambena kontejnera, dok je jedan stambeni kontejner donacija kompanije iz Republike Srpske koja ih i proizvodi.

"Stambeni kontejneri, koji su namijenjeni za ugrožene stanovnike Kozarske Dubice, ispunjavaju sve standarde za stanovanje /opremljeni su krevetima, dušecima, mini kuhinjom, grijalicama/ i uslove energetske efikasnosti", navodi se u saopštenju.

Vlada Republike Srpske uplatila 400.000 KM novčane pomoći opštinama koje su pretrpjele značajnu materijalnu štetu u nedavnom zemljotresu, od čega opštini Kozarska Dubica 100.000 KM i 300.000 KM opštini Kostajnica.

"Premijer Višković je iz sredstava budžetske rezerve predsjednika Vlade uplatio tri kontejnera za ugrožene stanovnike opštine Kostajnica kao vid privremenog smještaja", navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana