Kozarska Dubica: Usvojen nacrt rebalasa budžeta i izvještaj o radu načelnika i uprave

Srna
Kozarska Dubica: Usvojen nacrt rebalasa budžeta i izvještaj o radu načelnika i uprave

KOZARSKA DUBICA - Odbornici Skupštine opštine Kozarska Dubica usvojili su danas Nacrt rebalansa Budžeta opštine za 2020. godinu kojim je planirano uvećanje ukupnih prihoda za 1.483.000 KM ili za 12,9 odsto u odnosu na budžet.

Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić rekao je da je donošenje rebalansa budžeta bilo neophodno jer su opštini doznačena sredstva Vlade Republike Srpske od oko milion KM namijenjena za vraćanje kredita, izvršenja sudskih presuda i dugovanja prema Poreskoj upravi iz ranijih perioda.

"Drugi dio sredstava potrošen je sa budžetske rezerve za potrebe naših građana, sanaciju kuća, liječenja i drugo što je utrošeno u prvoj polovini ove godine. Realocirane su i druge stavke koje se odnose na troškove koje smo imali zbog epidemije virusa korona, a koji iznose od 60.000 do 80.000 KM", rekao je Reljić novinarima.

On je istakao da je važno da građani znaju da su za prvih šest mjeseci ove godine prihodi manji za 910.000 KM u odnosu isti period prošle godine, a da je izvršenje budzeta opštine za prvih šest mjeseci svega 37 odsto.

"Kriza se ipak nazire zbog toga što je korona virus prouzrokovao štetu u ekonomiji. Mi se moramo dalje boriti i raditi, raspolagati i upravljati onim što imamo jer život ne može stati. Nažalost, to će se sve reflektovati na ljude koji žive na području naše opštine i Opštinsku upravu koja će imati još veći i teži problem", rekao je Reljić.

Razloge za donošenje Rebalansa budžeta odbornicima je obrazložila načelnik Odjeljenja za finansije opštine Kozarska Dubica nada Grgača, koja je navela da po rebalansu za 2020. godinu, ukupni prihodi budžeta opštine iznose 12.961.000 KM.

Grgača je najavila da će javna rasprava o tom dokumentu biti održana 19. avgusta u 11.00 časova u zgradi opštinske uprave.

Na današnjoj redovnoj sjednici Skupštine opštine Kozarska Dubica usvojen je i Izvještaj o radu načelnika opštine Kozarska Dubica i Opštinske uprave za 2019. godinu, a podršku odbornika dobio je i Izvještaj o radu Udruženja ratnih vojnih invalida Kozarska Dubica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana