Kovačević: Sramna crnogorska rezolucija udar na Srbe i slobodu mišljenja

Srna
Kovačević: Sramna crnogorska rezolucija udar na Srbe i slobodu mišljenja

BANjALUKA - Usvajanje rezolucije o zabrani negiranja navodnog genocida u Srebrenici, koju je usvojila Skupština Crne Gori, nije samo udar na srpski narod i Republiku Srpsku već predstavlja udar na slobodu mišljenja i javnog govora, jer se njome kažnjavaju svi oni koji bi govorili suprotno od nametnutih stereotipa o ovom zločinu, izjavio je Srni portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

"Mislim da nije slučajno što se sada u javnosti pojavila ovakva rezolucija u ovom formatu jer ona korespondira sa vremenom kada se u javnosti pojavio Izvještaj Nezavisne komisije o stradanjima u Srebrenici na čelu koje je bio profesor Gideon Grajf", istakao je Kovačević.

Očigledno je, ocijenio je Kovačević, da je neprijateljima našeg naroda bilo potrebno da vrate unazad odmotavanje klupka istine koje je započelo nakon što je na važne adrese u svijetu upućen Izvještaj komisije koju je predvodio profesor Grajf.

On je naglasio da je u ovom trenutku važno da se svi relevantni politički i društveni faktori iz Republike Srpske okupe oko osude jednog ovakvog čina.

"Žao mi je što ponovo svjedočimo ćutanju opozicije iz Republike Srpske koja ni sada ne reaguje. Ipak, smatram to i očekivanim imajući u vidu uspješnu saradnju sa strankom Demokratska Crna Gora koju njeguje i kojom se hvali PDP. Javno pitam predsjednika PDP-a Branislava Borenovića, koji redovno objavljuje fotografije i hvali se prijateljstvom sa Aleksom Bečićem, čija je stranka insistirala i podržala ovu rezoluciju, da li je bio upoznat o činjenici da će njihovi prijatelji usvajanjem ove rezolucije uskratiti pravo našem narodu da govori istinu i da se trudi da cijelom svijetu pokaže da Srbi nisu 'genocidaši' kako nas sve češće nazivaju", istakao je Kovačević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana