Kovačević: Šmitov potez pokazatelj u kakvom cirkusu živimo

Srna
Kovačević: Šmitov potez pokazatelj u kakvom cirkusu živimo

BANjALUKA- Portparol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je da je večerašnja odluka njemačkog diplomate Kristijana Šmita da nametne izmjene Izbornog zakona još jedan pokazatelj u kakvom cirkusu od državne zajednice svi živimo.

Kovačević je istakao da se to dešava u izbornoj noći kada bi trebalo slaviti činjenicu da su građani izašli na izbore i rekli šta žele i koga žele da vlada u zemlji.

On je rekao da Šmit nema legitimitet Savjeta bezbjednosti UN, ali sve i da ima, nijedan visoki predstavnik izabran u skladu sa Aneksom 10 nema pravo da bilo šta nameće u BiH.

Kovačević je naveo da Šmit nema nikakav legitimitet, da ga niko nije izabrao, da nema nikakva prava da radi bilo šta u BiH, osim da ovdje boravi, iako mnogima nije dobrodošao, da nije izabran u skladu sa Aneksom 10 i nema legitimitet Savjeta bezbjednosti UN.

On je rekao da će se SNSD sa tim stvarima obračunavati u narednom periodu i da ta stranka ne prihvata bilo kakve odluke koje se donose nametanjem.

"Mi večeras biramo ljude koji će voditi Republiku Srpsku i koji će biti predstavnici Republike Srpske i na nivou zajedničkih organa BiH. Samo oni zajedno sa predstavnicima drugih konstitutivnih naroda imaju prava da donose odluke u BiH. To treba svima da bude jasno", istakao je Kovačević.

Njemački diplomata Kristijan Šmit nametnuo je večeras izmjene Izbornog zakona i u Ustav Federacije BiH, kako je navedeno, unio zahtjev za obaveznu saradnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana