Kovačević: Šarović nekada patriotski SDS pretvorio u istomišljenike SDA

Srna
Kovačević: Šarović nekada patriotski SDS pretvorio u istomišljenike SDA

BANjALUKA- Skoro je nevjerovatno da je Mirko Šarović uspio da od nekada velikog i patriotskog SDS-a napravi danas najvećeg i jedinog istomišljenika SDA i Bakira Izetbegovića, istakao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

-Jedino su za SDA i Bakira Izetbegovića i za SDS i Mirka Šarovića opasnost po mir i stabilnost u BiH Milorad Dodik i SNSD koji pokušavaju da sačuvaju i zaštite Republiku Srpsku od brojnih i konstantnih ataka, a da opasnost po mir i stabilnost nisi neizabrani stranac koji nameće zakone po kojima se srpski narod jedini proglašava genocidnim, kojim se uvodi verbalni delikt u 21. vijeku i to samo za srpski narod. Po njima nisu opasnost po mir i stabilnost i strane sudije u Ustavnom sudu BiH koje zajedno sa Bošnjacima konstantno atakuju na prava Republike Srpske i srpskog naroda, koji Republici Srpskoj oduzimaju šume, poljoprivredno zemljište, koji hoće da nam oduzmu i vodu i vazduh i sve što se na bilo koji način zove Republika Srpska - ukazao je Kovačević u izjavi za Srnu.

On je poručio da, bez obzira na „takvu sramnu i kukavičku politiku SDS-a, ni Milorad Dodik ni SNSD ne planiraju odustati od toga da zaštite Republiku Srpsku, da zaštite njena prava i da Republici Srpskoj vrate ono na šta je jedino i pristala 1995. godine kada je u Dejtonu kao strana prihvatila Ustav BiH onakav kakav je on i danas na snazi“.
-Mi ništa više od toga ne tražimo. Tražimo da nam se vrate ona prava koja Republici Srpskoj pripadaju, a potpuno je kukavički i sramno govoriti da to treba da se vrati kroz parlament uz saglasnost sa SDA, koji naravno na tako nešto nikada neće pristati, a što je sve nametnuto potpuno nezakonito uz međunarodnu silu takozvanih visokih redstavnika - istakao je Kovačević.

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić istakla je da je danas samo jedno sigurno, a to je da Republika Srpska nije ništa dobro vidjela, niti dobila od političkog angažmana Mirka Šarovića, a da je sam zbog njega SDS doživio raskol kakav niko nije očekivao.

-Milorad Dodik i SNSD ne idu ni u kakav avanturizam, kao što nismo išli ni sve prethodne godine. SNSD-u je Republika Srpska iznad svega, a to građani Srpske znaju. Skandalozno je da se o povratku nadležnosti po izjavi Mirka Šarovića treba pričati u Parlamentarnoj skupštini BiH, a ne Narodnoj skupštini Republike Srpske. Ako je i od Šarovića previše je - ocijenila je Vulićeva u izjavi Srni.
 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana