Kovačević: Nedopustiva orkestrirana hajka na Mladena Grujičića

Srna
Kovačević: Nedopustiva orkestrirana hajka na Mladena Grujičića

BANjALUKA - SDA i političko Sarajevo trenutno vode jednu sramnu kampanju s namjerom da ponište izbrnu volju Srebreničana i da iza zatvorenih vrata dobiju bitku koju su izgubili na regularnim izborima u Srebrenici, izjavio je Srni portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Kovačević je istakao da je očigledno da trenutno na sceni imamo jedan politički motivisan proces i orkestriranu medijsku hajku na demokratski izabranog načelnika opštine Srebrenica Mladena Grujičića, a sve sa ciljem da se izvrši pritisak na članove CIK-a kao i da se pipremi podloga za potpuno neosnovanu odluku o eventualnom poništavanju izbora u ovoj lokalnoj zajednici.

"Vidimo da oni koji se najviše kunu u takozvanu građansku BiH sada izlaze sa fašističkim ocjenama da je potrebno poništiti izbore i to samo zbog toga što je i jedan broj Bošnjaka glasao za Mladena Grujičića", rekao je Kovačević.

On je naglasio da su ovakve sramne izjave odavno nedopustive u civilizovanom svijetu i u tom smislu je potpuno neobjašnjiv izostanak reakcije predstavnika međunarodne zajednice u BiH, a koji bi, sasvim sigurno, da su kojim slučajem ovakve sramne komentare izrekli srpski političari već razmatrali dijapazon eventualnih sankcija.

"SNSD pruža punu podršku Mladenu Grujičiću koji je na demokratskim i slobodnim izborima dobio mandat da vodi Srebrenicu i da brine o svim njenim građanima bez obzira na vjersku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost", poručio je Kovačević.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana