Košarac sa Vranješom: Za BiH Kurtijeve snage su teroristi

Srna
Foto: Srna

BEOGRAD - Zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara i član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac izjavio je da BiH neće priznati nezavisnost Kosova, jer Republika Srpska nikada neće dati saglasnost na to.

Košarac je danas boravio u radnoj posjeti Beogradu, gdje se sastao sa ambasadorom BiH u Srbiji Aleksandrom Vranješom.

-Kada su u pitanju posljednja dešavanja u Banjskoj, apsolutno je neprihvatljivo da pojedine političke strukture iz FBiH pokušavaju da okarakterišu srpski narod kao teroristički. To nije zvaničan stav BiH, već totalno zla, podla i tendenciozna namjera pojedinaca iz FBiH. Za BiH su Kurtijeve snage teroristi, jer BiH formalno pravno nije i neće priznati nezavisnost Kosova! U skladu sa Rezolucijom 1244, priznajemo isključivo zvanične snage Republike Srbije - istakao je Košarac na Instagram profilu nakon sastanka.

On je naglasio da je Srbija prijateljska zemlja, „sa kojom nas vežu bratske veze“.

-Nažalost, u FBiH i dalje stanuju predrasude, iako je politika Srbije bezbroj puta pokazala senzibilitet i jednako pomogla i Srpskoj i FBiH - istakao je Košarac.

Na sastanku sa ambasadorom Vranješom razgovarano je i o šansama za privrednike u okviru Otvorenog Balkana, unapređenju ekonomske saradnje sa Srbijom, koja je najznačajniji spoljnotrgovinski partner BiH u okviru CEFTA-e.

-Informisao sam ambasadora Vranješa o zastoju važnih infrastrukturnih projekata, poput istočne gasne interkonekcije, zbog političkih blokada iz FBiH - dodao je Košarac.

Zajednička ocjena je da je od velikog značaja činjenica da će Srbija biti domaćin Ekspo 2027, te da će ovo biti odlična prilika za promociju privrede Srpske i FBiH.

Košarac je danas takođe posjetio i Predstavništvo Republike Srpske u Beogradu, gdje je sa šefom Predstavništva Mlađenom Cicovićem razgovarao o proteklim aktivnostima posvećenim srpskom identitetu, nacionalnom jedinstvu i promociji srpskog jezika, pisma, istorije i tradicije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana