Košarac: Pokušaj prekrajanja izborne volje građana Srpske u režiji SDS-a I PDP-a

Srna
Foto: Arhiva

SARAJEVO- Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac izjavio je da odluka Centralne izborne komisije (CIK) BiH da poništi izbore u Srebrenici i Doboju predstavlja napad na demokratski kapacitet Republike Srpske u režiji opozicionih stranaka SDS-a i PDP-a, čiji predstavnici sjede u CIK-u BiH.

"Ovakva odluka rezultat je potrebe nelegalno izabranih članova CIK-a da se zahvale na takvom izboru i dodvore svojim stranačkim šefovima, čije su namjere prema Republici Srpskoj dokazano opasne", poručio je Košarac u izjavi za Srnu.

On je upozorio da nije prvi put da SDS i PDP, uz podršku SDA, pokušavaju da prekroje izbornu volju građana Republike Srpske.

"To se u prošlom mandatu dešavalo u zajedničkim institucijama, to se ponovo danas pokušava u Srebrenici i Doboju, uz podršku nelegalno izabranih članova CIK-a iz tih političkih stranaka. Sramota je što su SDS i PDP žrtvovali izbore u Srebrenici da bi bili poništeni izbori u Doboju, gdje te dvije partije praktično ne postoje", naglasio je Košarac.

Košarac je izrazio uvjerenje da će, ukoliko Sud BiH ne poništi nezakonite i politički obojene odluke CIK-a, SNSD ponovo uvjerljivo pobijediti u Doboju.

"Ubijeđen sam i u to da će Mladen Grujičić ponovo pobijediti i ostati načelnik Srebrenice. Vjerujem da će to svojim glasovima potvrditi i članovi i simpatizeri SDS-a i PDP-a, čime će se suprotstaviti sramnoj politici čelnika te dvije partije", zaključio je Košarac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana