Košarac: Očekujem i u Savjetu ministara odbranu naših interesa

Srna
Košarac: Očekujem i u Savjetu ministara odbranu naših interesa

BIJELjINA - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac izjavio je danas da u slučaju Trgovske gore očekuje da će Savjet ministara već na narednoj sjednici donijeti odluku o formiranju ekspertskog tima, a kasnije i pravnog kako bi se onemogućila izgradnja tog odlagališta.

“Očekujem da će ministar spoljnih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković deblokirati taj proces”, rekao je Košarac novinarima tokom posjete Bijeljini.

On je ocijenio da je proces zaustavljen bez argumenata i činjenica.

“Vjerujem, zbog dobrih kolegijalnih odnosa i atmosfere u Savjetu ministara, da ćemo taj nesporazum u narednim danima riješiti i da ćemo već na prvoj narednoj sjednici, u skladu sa zaključcima i Koordinacionog tima, ali i Savjeta ministara, imenovati ekspertsku grupu i kasnije pravni tim i ući u proceduru odbrane naših interesa, a to je da onemogućimo izgradnju odlagališta na Trgovskoj gori”, rekao je Košarac.

Hrvatska namjerava da izgradi odlagalište nuklearnog otpada na Trgovskoj gori, nadomak granice sa BiH, čime se ugrožava zdravlje 250.000 ljudi u opštinama u Republici Srpskoj i Federaciji BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana