Korona odgodila tri suđenja u banjalučkom Okružnom sudu: U izolaciji sudije, advokati i saradnici

Nebojša Tomašević
Korona odgodila tri suđenja u banjalučkom Okružnom sudu: U izolaciji sudije, advokati i saradnici

BANjALUKA - Tri ročišta u krivičnim predmetima, koja su trebala da budu održana danas u banjalučkom Okružnom sudu, odgođena su jer neki od učesnika imaju povišenu tjelesnu temperaturu pa postoji sumnja na zarazu virusom korona.

Sudija Branimir Jukić kaže da uslovi za rad "nisu normalni".

- Izgleda da je korona ušla u ovaj sud. Nekoliko radnika suda se razboljelo i nisu došli na posao. Bolesno je nekoliko advokata, ali i nekoliko članova sudskih vijeća - istakao je Jukić.

Glavni pretres suspendovanim inspektorima Policijske uprave Banjaluka Nenadu Grujiću i Jeleni Florjan, optuženima za uzimanje 20.000 maraka mita, odgođen je jer se zbog povišene telesne temperature u sudnici nije pojavio advokat Željko Višić, branilac prvooptuženog Grujića. To je treći put zaredom da je postupak odgođen, iako se svedoci redovno odzivaju na zakazana ročišta.

Predsjednik sudskog vijeća u ovom slučaju Branimir Jukić novo ročište zakazao je za 3. novembar, ali niko sa sigurnošću ne može reći da li će biti održano.

Osim ovog, odgođeno je i suđenje Milomiru Proroku iz Rudog, optuženom za lažno prijavljivanje krivičnog dela, zbog odsustva sudije Blagoje Dragosavljevića koji je u izolaciji zbog mogućnosti da je zaražen virusom korona.

I suđenje Marinku Dobrašu ,optuženom za tešku krađu odgođeno je, jer postoji sumnja da je sudska saradnica u ovom slučaju zaražena virusom korona pa je sudija Pane Gavrić takođe bio primoran da odgodi pretres.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana