Koordinaciono tijelo o migrantima: Policija Srpske će zaštititi život i imovinu građana

GS
Koordinaciono tijelo o migrantima: Policija Srpske će zaštititi život i imovinu građana

BANjALUKA - Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske preduzimaće sve zakonom propisane mjere i radnje, u cilju zaštite lične i imovinske bezbjednosti svih građana i očuvanja povoljnog stanja bezbjednosti uz poštovanje principa humanosti te uz intezivno prisustvo i rad policijskih službenika na terenu, naročito na mjestima gdje se ilegalni migranti najčešće kreću i okupljaju.

To je zaključeno je na današnjoj sjednici Koordinacionog tijela za praćenje kretanja ilegalnih migranata preko teritorije Republike Srpske.

Na sjednici, kojom je predsjedavao direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum analizirano je stanje sa ilegalnim migranatima na području Republike Srpske.

Zaključeno je da će Policija Srpske, u skladu sa potpisanim sporazumom, nastaviti da pruža pomoć Graničnoj policiji BiH u zaštititi istočne granice od ulaska ilegalnih migranata.

- Takođe, u narednom periodu, intezivno će raditi na suzbijanju, sprečavanju i otkrivanju krivičnih djela krijumčarenja ljudi zajedno sa Tužilaštvom BiH, Graničnom policijom BiH, Agencijom za istrage i zaštitu (SIPA) i Službom za poslove sa strancima - saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana