Koordinacija Srba u Mostaru: Srpske kuće nerijetko na meti piromana i provalnika

Srna
Koordinacija Srba u Mostaru: Srpske kuće nerijetko na meti piromana i provalnika

MOSTAR - Koordinacija Srba u Mostaru izrazila je zabrinutost povodom požara u srpskoj kući u mostarskom naselju Luka i navela da je ovaj nemili događaj uznemirio srpsku populaciju i doprinio povećanju straha.

Iz Koordinacije Srba podsjećaju javnost da se ovakve stvari ne dešavaju prvi put i da su srpske kuće nerijetko bile na meti piromana i provalnika.

- Proteklih godina su do temelja izgorjele porodične kuće Janjića, Lojpura, Pantića i Mitrića... Paljevine nikada nisu dobile sudski epilog, a kuće nisu ni obnovljene nakon požara. Ipak, ovaj put se nadamo da ovaj događaj nije etnički motivisan i da će na kraju istraga to i pokazati. Zato pozivamo policiju i tužilaštvo da u što kraćem roku otkriju počinioca ovog đela i adekvatno ga sankcionišu - saopšteno je iz Koordinacije Srba u Mostaru.

Posljednjih pet godina na području Mostara izgorjelo je pet srpskih kuća, a samo u jednom slučaju počinioci su pronađeni i predati u nadležnost Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Porodična kuća na adresi Kusalova broj devet u mostarskom neselju Luka na samoj obali Neretve u neđelju, 18. aprila, prijepodne u potpunosti je izgorjela.

Vlasnica kuće Mirjana Spremo Jančovska rekla je da je u šoku, jer ova srpska kuća nije bila zapaljena ni u ratu.

Ona je navela da je od policije dobila informacije da su našli dokaze koji ukazuju da je požar podmetnut.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana