Konaković: Politika kompromisa se isplati

Srna
Konaković: Politika kompromisa se isplati

ISTOČNO SARAJEVO - Predsjednik stranke Narod i pravda Elmedin Konaković izjavio je danas da su partneri koji čine vlast na nivou BiH do sada ispunili ciljeve u vezi sa usvajanjem budžeta i formiranjem Savjeta ministara, te da se politika kompromisa isplati.

Konaković je nakon sastanka političkih partnera u vlasti na nivou BiH - SNSD-a, HDZ-a BiH, SDP-a BiH i Naroda i pravde u Istočnom Sarajevu rekao novinarima da je prilikom ranijeg sastanka u Laktašima od lidera SNSD-a Milorada Dodika tražio da Savjet ministara bude brzo formiran i usvojen uvećan budžet BiH.

"Danas smo svjedoci da je BiH dobila budžet i da se politike kompromisa isplate", naglasio je Konaković.

On je rekao da je na sastanku razgovarano o strateški važnim pitanjima za BiH i njen put ka EU.

"Očekujemo razgovore sa partnerima iz EU, zemlje zapadnog Balkana su spremne za svoj evropski put. Idemo teško, ne onom dinamikom kojom bismo voljeli. EU mora uložiti više napora, dati nam alate koji će nam olakšati taj put i očekujemo da će Unija imati razumijevanja. O tome smo razgovarali danas", naveo je Konaković.

On je naglasio da na određena pitanja na nivou BiH ne gledaju isto, a da je jedno od njih državna imovina, navodeći da su se dotakli toga i konstatovali da ne vide rješenje na isti način.

Konaković je dodao da bi volio da komisije koje će se baviti pitanjima od važnosti za BiH krenu sa radom već sutra.

"Mislim da komisija za koncesije, ekspertske grupe za sve interkonekcije, ekspertska ekipa za žBuk Bijeluž treba da počnu da rade već sutra. Naravno, sve u skladu sa Ustavom. Mi smo kao koalicija spremni na to", rekao je Konaković.

Osim Dodika i Konakovića, današnjem sastanku u Istočnom Sarajevu prisustvovali su Nermin Nikšić iz SDP-a, te Dragan Čović i Borjana Krišto iz HDZ-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana