Kolegium SDA: Hitno sprovesti dogovor stranačkih lidera

Srna
Kolegium SDA: Hitno sprovesti dogovor stranačkih lidera

SARAJEVO - Kolegijum SDA pozvao je danas na hitno sprovođenje dogovora stranačkih lidera održanog u Istočnom Sarajevu, s ciljem usvajanja budžeta i održavanja izbora, kao i imenovanja novog ministra bezbjednosti, te rukovodilaca agencija u kojima je provedena konkursna procedura.

SDA smatra da bi se na taj način deblokirali procesi i obezbijedio fukcionalan rad institucija i agencija BiH, a redoslijed imenovanja morao bi pratiti redoslijed isticanja mandata.

Kolegijum stranke osudio je odluku hrvatskih vlasti o uvođenju restrikcija samo za dio građana BiH, koja je, kako se navodi, vođena isključivo necivilizacijskim kriterijumom etničke diskriminacije, a ne bilo kakvim argumentima zdravstvene struke.

"Najbolji odgovor na ove nevjerovatne postupke hrvatskih vlasti dali su sami građani BiH, koji su odlučili da vrijeme godišnjih odmora provedu u ljetovalištima u BiH i na taj način pomognu spašavanju domaćeg turizma", saopšteno je iz SDA.

SDA je podržala dogovor koji su Denis Zvizdić /SDA/, Fahrudin Radončić /SBB/ i Dragan Čović /HDZ/ postigli sa predstavnicima poslodavaca, s ciljem usvajanja zakona iz oblasti javnih prihoda, privrede, rada i zapošljavanja, koji bi doveli do stvarnog rasterećenja privrede i poboljšanja poslovnog ambijenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana