Kojić: Pravosuđe na nivou BiH nijemo na prijave organizacija srpskih žrtava

Srna
Foto: Agencije

ISTOČNO SARAJEVO- Pravosudne institucije na nivou BiH ostaju nijeme na sve prijave koje dobijaju iz organizacija srpskih žrtava, tako štiteći one koji udaraju na Republiku Srpsk i izazivaju netrpeljivost među narodima, rekao je Srni predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenica Branimir Kojić.

Kojić je podsjetio da su krajem januara Tužilaštvu BiH podnijeli krivičnu prijavu protiv Hamdije Abdića, zvanog "Tigar", Muhameda Švrakića, predsjednika Udruženja građana "Zelene beretke" i NN lica zbog izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti, protivzakonitog formiranja vojnih snaga.

On je dodao da su se početkom maja obratili Sudu BiH i od njih zatražili informaciju o stanju te krivične prijave, a do danas nisu dobili nikakvu povratnu informaciju.

"To nam jasno pokazuje da će i ova krivična prijava očigledno završiti kao i bezbroj drugih u kojima Sud i Tužilaštvo BiH štite one koji udaraju na Republiku Srpsku, one koji izazivaju netrpeljivost među narodima", ocijenio je Kojić.

Javno traže, kako je istakao, da se Sud BiH oglasi i da im konačno odgovori koja je sudbina te krivične prijave.

On je rekao da je porodicama zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila poznata "beskrupuloznost onih koji sjede u Sudu BiH i ispunjavaju naredbe političkog Sarajeva, a zaštita Abdića, Švrakića i ostalih je obaveza SDA i Bakira Izatbegovića".

"Poznat nam je i njihov sistem rada, da odugovlače sa podizanjem optužnica ili izricanja presuda svima koji godinama šalju otrovne strijele protiv srpskog naroda", naglasio je Kojić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana