Koalicija za Srebrenicu ne prihvata nametnuti zakon

Srna
Koalicija za Srebrenicu ne prihvata nametnuti zakon

SREBRENICA - Koalicija “Zajedno za Srebrenicu”, koju čine sve srpske partije iz ovog mjesta, poručila je da nikada neće prihvatiti nametanje zakona kojim se Srbi žele prikazati genocidnim.

“Srbi su narod koji je u 20. vijeku procentualno dao najviše žrtava u odnosu na broj stanovnika i licemjerno je i apsurdno da ga anglisaksonska politika proglasi genocidnim. To nikada nećemo prihvatiti”, istaknuto je u saopštenju.

Osuđen je, kako su u Koaliciji nazvali, kukavički način nametanja zakona o “zabrani negiranja genocida i pokušaj zastrašivanja srpskog naroda”.

Iz ove koalicije su najavili da će još snažnije i upornije raditi i insistirati na istraživanju i objavljivanju činjenica o zločinima počinjenim nad srpskim narodom Srebrenice u svim ratovima vođenim na ovim prostorima u 20. vijeku koji ima sve karakteristike genocida.

“Nikada nećemo zaboraviti jame i srpska stratišta od Jadovna i Jasenovca do Kragujevca i od Kravice do Zalazja, Ratkovića, Brežana, Podravanja, Bjelovca, Skelana”, poručeno je u saopštenju koje je potpisao predsjednik srebreničkog SNSD-a Radomir Pavlović.

Koalicija je pozvala sve patriotske snage na jedinstvo u ovim izazovnim vremenima, jer se, kako su naglasili, samo tako može sačuvati Republika Srpska koja će iduće godine proslaviti 30 godina postojanja.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana