Kasumović i Drino u pritvoru do 1. januara

Srna
Kasumović i Drino u pritvoru do 1. januara

ZENICA - Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i predsjednik Nadzornog odbora preduzeća “Zenicatrans - prevoz putnika” Vahdet Drino, koji su uhapšeni u akciji Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH, ostaju u pritvoru do 1. januara.


Kantonalni sud u Zenici danas je raspravljao po žalbama na rješenje sudije za prethodni postupak za ukidanje jednomjesečnog pritvora Kasumoviću i Drini, te donio rješenje kojim se odbijaju žalbe advokata obojice osumnjičenih kao neosnovane.

Odbijaju se kao neosnovane žalbe kantonalnog tužioca u Zenici, branioca osumnjičenog D.V, izjavljene protiv rješenja sudije za prethodni postupak Kantonalnog suda od 3. decembra, a djelimično uvažava žalba branioca osumnjičenog K.F, te u odnosu na njega preinačava pobijano rješenje u dijelu odluke o trajanju pritvora.

“Ovim rješenjem određuje da pritvor koji je određen rješenjem sudije za prethodni postupak za osumnjičenog K.F. traje od 1. decembra od 11.45 časova do 1. januara 2022. godine do 11.45 časova”, navodi se u saopštenju objavljenom na veb-stranici ovog suda.

Prema rješenju sudije za prethodni postupak, Kasumoviću je pritvor bio određen do 2. januara, a Drini od 1. decembra od 9.20 časova do 1. januara do 9.20 časova.

U ostalom dijelu pobijano rješenje ostaje neizmijenjeno.

Prema tom rješenju, odbijen je zahtjev za izricanje pritvora Almiri Baručiji Kapidžić, Zlatku Osmanoviću i Asmiru Mašiću, kojima su određene mjere zabrane sastajanja sa određenim licima.

Oni su, sa još šest osoba, uhapšeni 1. decembra u akciji kodnog naziva “Zenicatrans”, koju je sprovela Sipa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana